Hieronnat

HERMORATAHIERONTAINTIALAINEN PÄÄHIERONTASABAI SPA -HIERONTAHOT STONE -KUUMAKIVIHIERONTA

Alkuperäinen hermoratahieronta eli ääreishermoston tehokuntoutus on ihmisen kokonaisvaltaista hoitoa. Siinä käsitellään kehon ääreishermosto huomioiden pitkittäiset ja poikittaiset hermoradat, iso- ja pikkuaivot, keski- ja väliaivot sekä aistit. Hoidolla kuntoutetaan ihmisen ääreishermosto niin hyvin, että saadaan myös keskushermosto toimimaan kunnolla ja aivot huolehtimaan tehtävistään.

Hermoratahieronta on tehokasta tukihoitoa perinteisen koululääketieteen rinnalla ja auttaa saavuttamaan kehon tasapainotilan, jolloin se on puolustuskykyisempi, ravinteiden imeytyminen paranee, erityselinten toiminta tehostuu ja hormonitoiminta tasoittuu eli keho elpyy parantamaan itse häiriintynyttä toimintaansa.

Yksi hoitokerta kestää 1,5-2 tuntia. Käsittelykertoja otetaan 5-10 kertaa viikon välein, tällä tavoin saadaan kehon hermosolut toimeliaiksi ja hoidon piiriin, maksan entsyymikanta elpymään ja solun sisäinen tasapaino eli homeostaasi palautumaan. Tämän jälkeen hoitoa jatketaan yksilöllisesti 2-4 viikon välein usean kuukauden ajan.

Hoidon alkuvaiheessa asiakkaalle saattaa tulla ns. paranemiskriisi eli kehon piilovaivat tulevat esille. Sen aiheuttaa kuona-aineiden tehokas poistuminen kehosta erityselinten toiminnan tehostuessa. Oireet ilmenevät ohimenevinä tuntemuksina esim. päänsärkynä, ihottumana, kipujen pahenemisena, kuumeena, ripulina jne. Nämä oireet ovat kuitenkin aina ohimeneviä ja häviävät hoidon jatkuessa. Kaikille näitä tuntemuksia ei kuitenkaan tule tai ne ovat niin lieviä, ettei henkilö niitä huomaakaan.

Vaivoja, joihin on saatu apua hermoratahieronnasta:

- allergiat

- astma

- diabetes

- halvaantuminen

- hormonaaliset häiriöt

- ihottuma

- kolmoishermovaivat

- lapsettomuus

- migreeni

- määrittelemättömät kivut tai vaivat, joita koululääketiede ei ole tunnistanut

- niska- ja hartiakipu

- päänsärky

- reuma

- ruoansulatus- ja imeytymishäiriöt

- selkäkipu

- sydän-, maksa- ja munuaisvaivat

- unettomuus

- vatsavaivat

Lue lisää Hermoratahieronnan mestarit HRH ry:n sivuilta.


Intialainen päähieronta on rentouttava, ajatuksia selkeyttävä ja mieltä rauhoittava hoito, jossa käsitellään käsivarret, hartiat sekä niskan ja pään alue. Hieronta suoritetaan istualtaan, eikä hierontaa varten tarvitse riisuutua.

Päähieronta vapauttaa verenkiertoa pään, niskan, hartioiden ja käsivarsien seudulla. Hapen ja ravinteiden vaikutus paranee ja kuona-aineiden poistuminen tehostuu tällä stressin kuormittamalla kehon alueella. Lihas- ja hermokudosten rentoutuessa lihasjännitys pienenee ja liikkuvuus lisääntyy. Tämä voi helpottaa erilaisia kiputiloja kuten jännityspäänsärkyä.

Pään hierominen vahvistaa hiuspohjan verenkiertoa nopeuttaen solujen uusiutumiskykyä ja edistäen tervettä hiustenkasvua. Silmien alueen verenkierron aktivoituminen puolestaan rentouttaa ja rauhoittaa silmien lihaksistoa kirkastaen katsetta ja vähentäen niiden väsymistä. Vilkastunut verenkierto kuljettaa aivoille happea. Se parantaa keskittymistä ja selkeyttää ajattelua sekä helpottaa henkistä väsymystä.

Päähieronta toimii kokonaisvaltaisesti vaikuttaen kehon ja mielen stressitilojen vähentymiseen. Moni mainitsee unen laadun parantuneen, lähes poikkeuksetta hieronnan jälkeen hoidetut kuvaavat unen olleen rauhaisaa ja syvää. Monien vaivojen helpottuminen tulee kuin sivutuotteena hyvälle ololle ja totta kai hoito sopii myös hemmotteluun.


Rentouttavaan Sabai Sba -hoitoon kuuluu hieronta, lämpöhoidot, aromaterapia, meridiaanihoidot, venyttely sekä yrttien parantava voima.

Sabai spa on thaimaalainen kokonaisvaltainen hoitokokonaisuus. Sabai Sba -hoitoon kuuluu hieronta, lämpöhoidot, aromaterapia, meridiaanihoidot, venyttely sekä yrttien parantava voima. Sabai Spa -hoito rentouttaa lihaksia ja avaa jännityksiä, sekä samalla rauhoittaa stressaantunutta kehoa ja mieltä.

Hoidon ensimmäisessä osiossa Thaimaassa käsinsidotut yrttipallot lämmitetään ja niillä tehdään shiatsu-painalluksia meridiaaneja pitkin ja näin avataan energiakanavat eli Sen kanavat. Seuraavaksi vaikutetaan liikkuvuuteen, aineenvaihduntaan ja verenkiertoon Thai-venytyksillä. Hoito viimeistellään öljyllä tehtävällä hieronnalla.

Yrttien, lämmön ja paineen yhteisvaikutus rauhoittaa, rentouttaa, parantaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa, avaa liikeratoja, hoitaa kipualueita ja ihoa. Hoito on erittäin kokonaisvaltainen ja tasapainottava.


HotStone-kuumakivihieronta on lämpimillä kivillä tehtävä ihana, syvärentouttava, lihasjännityksiä laukaiseva ja energisoiva hemmotteluelämys. Kuumilla kivillä ja öljyn avulla tehtävä kokokehonhieronta laukaisee lihasjännityksiä sekä stressiä tehokkaasti, lisäksi hoito aktivoi kehon aineenvaihduntaa. Hoito on hyvin syvärentouttava ja antaa kokonaisvaltaisen hyvänolontunteen.

Hieronta tuntuu miellyttävän pehmeältä ja kivuttomalta, mutta vaikutukset ovat klassista syväkudoshierontaa tehokkaammat. Kivillä hierottaessa vaikutus ulottuu kudoksessa aina 3 cm:n syvyyteen asti johtuen kivien luovuttamasta lämpövaikutuksesta. Kivihieronta rentouttaa lihasta ja lisää sidekudoksen elastisuutta. Hoidon aikana kuona-aineet poistuvat tehokkaammin ja lymfan kulku tehostuu.

Lisäksi kivet mineraalipitoisuutensa ansiosta hoitavat ja ravitsevat ihoa. Kivestä tuleva lämpö syrjäyttää kivun tunteen ja tekee hoidosta tehokkaan ja miellyttävän.

Hoito sopii sinulle, jos haluat hemmotella itseäsi tai kärsit esim. stressistä, uupumuksesta, päänsärystä, migreenistä, hermostoperäisistä särkytiloista, niska–hartiaseudun ongelmista tai verenkierto- ja aineenvaihduntaongelmista.

HUOM: Kerro aina, mikäli sinulla on heikentynyt lämmönsietokyky, heikentynyt tuntoaisti, jokin sydänsairaus tai diabetes!

Katso hierontojemme hinnat.